TAVELVÄGG – inspo

Hur skapar man den snyggaste tavelväggen? Det är en fråga många frågat sig själv och kanske också googlat på. Man tycker det är så snyggt men det är ett projekt att få till det snyggt och symmetriskt.

Vi har med några posters vi har i webbshoppen gjort ett förslag på en snygg tavelvägg som du kan köpa klar hos oss. Just nu har vi även 20% på ALLA posters i webbshoppen. Erbjudandet gäller fram till söndag.

Under bilden hittar ni länkar och mått på varje tavla så du enkelt kan lägga den i inkorgen.

Bild1

Uppifrån från vänster: WHITE FEATHER 30x40cm, TROPICAL PLANT PALM 30x40cm, ROB SILTANEN QUOTE 40x60cm, PALM 70x100cm, GREY CACTUS 50x70cm, PEONY 30x40cm
Underkant från vänster: BIRDS 60x90cm, INK 50x70cm, TROPICAL PLANT MONSTERA 70x100cm

Tips på hur man kan göra det lättare när man ska hänga tavlor snyggt är att utgå från olika koncept, tex som ett färgtema, en typ av ramar, ett träslag på ramen eller ett visst typ av motiv. Här kommer fem bra tips hur du lyckas med att göra en snygg tavelvägg:

1. Om tavlorna ska hänga ovanför en möbel, tex ett sideboard, är det bra att utgå från möbelns bredd och sedan centrera tavlorna ovanför den.

2. Om du inte vill urforma din tavelvägg på fri hand kan du utgå antingen från en rak linje i underkant eller en rak linje överkant. Dvs att tavelramarna ska följa en rak linje antingen i överkant eller underkant. Du kan också utgå från en större tavla och gruppera mindre tavlor runt om.

3. Lägg ner dina tavlor på ett stort papper på golvet och rita av ramarna. Klipp sedan ut varje ”ram” och skriv vilket motiv det föreställer. Märk gärna ut var spiken ska sitta med en penna.

4. Börja gruppera dina pappersmallar på väggen med hjälp av tex dubbelhäftande tejp eller häftmassa. Nu kan du börja se hur tavelväggen tar form. Nu kan du enkelt flytta på pappren tills du är nöjd.

5. Slå i tavelspikar- eller krokar på de märkta ställena och häng upp dina tavlor där. Riv sedan bort pappret under. Vips, din tavelvägg är klar!

Lycka till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s